huna_ja_honey_logo
Elämme merkkien ja sertifikaattien aikaa.
On märkätilasertifikaatti, liikenneviraston tieturva, putkistopassi, tulityökortti, ympäristöosaajapassi, hygieniapassi, B-jarrulupa, sirkkalehtilippu, avainlippu, EU-luomu, aurinkoluomu, jne. jne., kymmeniä ellei satoja erilaisia sertifikaatteja, kortteja, passeja ja merkkejä.
Huna ja Honey lähtivät innolla mukaan tähän merkkien maailmaan.

Tässä meidän merkkien selitykset:-).
(Kaksoispiste, tavuviiva ja sulkumerkki tarkoittaa iloista ja/tai onnellista.)


no_process
No process tarkoittaa prosessoimatonta hunajaa.
Tässä tapauksessa prosessoimaton tarkoittaa kuumentamatonta eli pastoroimatonta. Prosessoimaton hunaja ei ole ollut mehiläispesän sisällä olevaa +35 astetta kuumemmassa tilassa. Näin kaikki hyvät aineosat ovat säilyneet hunajassa.
     Miksi hunajaa yleensä kuumennetaan?
Kuumentamalla hunaja nopeasti +60 asteeseen siitä saadaan juoksevaa ja sen jälkeen se säilyy myös juoksevana jopa vuosia. Jokainen kuumennuskerta heikentää hunajan laatua.
Suomalainen prosessoimaton hunaja kiteytyy, joskus viikossa ja joskus se säilyy juoksevana kauemminkin.


clean_tech
Cleantech tarkoittaa puhdasta teknologiaa.
Se tarkoittaa tuotteita, palveluita, prosesseja ja teknologioita, jotka edistävät luonnonvarojen kestävää käyttöä ja ehkäisevät tai vähentävät liiketoiminnan kielteisiä ympäristövaikutuksia. Näin kerrotaan Wikipediassa.
Hunajamme on puhdas luonnontuote. Se on sokerin tuotantoa joka samalla lisää Suomen marja- ja hedelmäsatoja.
Se on cleantech tuotantoa parhaimmillaan, jokainen gramma ja jokainen euro.


glean energy
Glean energy tarkoittaa keräilyenergiaa ja myös hajautettua energiantuotantoa.
Yleensä hajautettu energiantuotanto tarkoittaa tuotantomallia, jossa suhteellisen pienikokoiset sähkön-, lämmön- ja kylmäntuotannon laitokset ovat hajautuneena ympäri siirtoverkkoa.
Etenkin uusiutuvien tuotantomuotojen avulla toteutettu hajautettu energiantuotanto on yksi vahva keino hiilidioksidipäästöjen pienentämiseksi ja ilmastomuutoksen hillitsemiseksi. Ainakin periaatteessa lähellä kulutusta tuotettu energia pienentää myös häviöitä, koska sähköä ei tarvitse siirtää pitkiä matkoja.
(Vesa Vihanninjoki, Suomen ympäristökeskus SYKE, Kulutuksen ja tuotannon keskus, Ilmansaasteet ja ilmastonmuutoksen hillintä, 30.6.2015)
Hunaja on pääasiassa energiaa ja hunajan tuotanto on energiantuotantoa.
Hunajan tuotannossa malli on sama, pienet yksiköt keräävät energiaa ja jakavat sen lähiympäristöön.


kotituotanto

Kotituotanto on hunajan tuotantoa pienessä mittakaavassa.
Hunaja tuotetaan ja pakataan kotona. Se on pienimuotoista ruoantuotantoa joka käyttää oman alueensa raaka-aineita ja tuotantopanoksia samoin kuin lähiruokakin.
Wikipedia sanoo lähiruuasta näin.
     Lähiruoka voi olla lihaa, maitotuotteita, viljatuotteita, hilloja tai muita maataloustuotteita. Lähiruoka on käsitteenä toistaiseksi melko vakiintumaton ja epätarkasti määritelty. Esimerkiksi maantieteellisesti lähiruoaksi saatetaan laskea vain muutaman lähikunnan alueella tuotettu ja kulutettu ruoka, kotimainen ruoka tai jopa EU:n alueella tuotettu ja kulutettu ruoka. Lähiruoan tärkeimpiä ominaisuuksia ovat ruoan tuoreus ja alkuperätieto. Sen merkittävinä etuina pidetään myös puhtautta, pientä ekologista jalanjälkeä sekä pakkausjätteiden vähäisempää määrää ja paikallista kierrätettävyyttä. Lisäksi lähiruoan tuotannon ansiosta alueellisella ruokaperinteellä katsotaan olevan paremmat säilymismahdollisuudet.
     Lähiruoka saattaa kuitenkin olla myös ympäristölle haitallisempaa kuin kauempana tuotettu. Halvin ruoka on yleensä tuotettu vähimmillä resursseilla ja päästöillä, esimerkiksi olosuhteissa, jossa vähemmät lannoitteet, lämmitys, ruokinta ja sisälläpito ovat tarpeen. Sesonkiaikana syötyinä jotkin kotimaisetkin tuotteet voivat olla ympäristöystävällisiä,  ja tuotteiden väliset erot ovat suuria. (Wikipedia)


anarkistin luamu
Anarkistin luamu on aina luonnonmukaisesti tuotettua kotimaista hunajaa.
Se on meidän mehiläisten luonnonmukaisesti valmistamaa hunajaa ja mesi on kerätty Perniön maaseudun kukista, niityiltä ja metsistä.
Meidän luamumehiläiset käyvät samoilla kukilla kuin kaikki muutkin mehiläiset. Ne myös valmistavat hunajan ihan samalla tavalla kuin kaikki muutkin mehiläiset.
Hoidamme mehiläisiämme parhaalla mahdollisella tavalla.

Oikeasti luamuhunaja ja luomuhunaja ovat aivan yhtä hyviä sanan kaikissa merkityksissä.
Suomessa ei kukaan mehiläistarhaaja käytä mihinkään mehiläistautiin antibiootteja.
Mehiläisten vapautta tai elintapoja ei rajoiteta mitenkään.
Hunajaan ei lisätä mitään eikä siitä myös poisteta mitään.
    
Otteita Wikipedian Luomueläintuotanto-sivulta.
Luomueläintuotanto tarkoittaa tuotantoeläinten hyödyntämistä mahdollisimman luonnonmukaisella tavalla...
...Kotieläintaloudessa kiinnitetään erityistä huomiota eläinten lajityypilliseen käyttäytymiseen ja hyvinvointiin sekä luonnollisten, lajinmukaisten rehujen käyttöön. Antibiootteja voidaan käyttää eläinten hoitoon eläinlääkärin ohjeistuksen mukaisesti. Esimerkiksi kana pääsee luomutilalla kuopsuttamaan maata ja nukkumaan orrella. Sika saa tonkia ja lehmä elää laumassa. Luomueläimiä ei kytketä tai pidetä häkeissä. Ne myös ulkoilevat paljon ja laidunkauden ulkopuolella nauttivat ulkoilmasta jaloittelutarhoissa....
....Luomurehu tuotetaan luomusäädösten mukaisesti ilman keinotekoisia lannoitteita tai kasvinsuojeluaineita. GMO-ainesosia luomurehussa ei sallita.
Lammas ja vuohi ovat ekologisia kotieläimiä...
...Naudoista maitolehmiä laidunnetaan kesäisin nurmilla ja talvisin ne syövät pääasiassa nurmikasveista koostuvaa rehua...
...Broileri on ekologisempi kuin sika, sillä se on pienikokoisempi ja kasvaa nopeammin. Broilerit ja siat vaativat kuitenkin myös ihmisravinnoksi kelpaavaa ravintoa, kuten ohraa, maissia tai valkuaiskasveja.
pikku_mehiläiset


takaisinnappi
takaisin